Spelregels

Trainen op Doggywonderland

Plezier en veiligheid staan voorop bij alle cursussen en (privé)trainingen die op Doggywonderland worden gegeven.
Om het plezierig en veilig te houden voor iedereen (honden, cursisten/handlers, toeschouwers en instructeurs) zijn er spelregels.


Lees deze regels goed door zodat je weet wat je mag verwachten van Doggywonderland, maar ook wat er wordt verwacht van jou en van je mede-cursisten.

Doggywonderland, puppycursus, hondenschool, bommelerwaard, steady&fun, vervolgcursus

Spelregels om zo optimaal mogelijk te trainen:

 1. Er wordt getraind vanuit een positieve benadering van de hond. Lichaamstaal, stemgebruik en beloning d.m.v. lekkere voertjes zijn je belangrijkste instrumenten. Neem daarom elke training voldoende kleine, héél lekkere voertjes mee. Over lichaamstaal en stemgebruik gaan wij je alles vertellen.
 2. Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden en waarin je je makkelijk kunt bewegen.
 3. Gebruik voor de trainingen een halsband of een tuig, en een lijn van 1.70 m (kleinere hond) of 1.80 m (grotere hond) lengte.
  Een flex-lijn is niet handig (tijdens de cursus hoor je waarom dat zo is). We trainen nooit met correctiemethoden. Er wordt dus niet getraind met een slipketting, half-check halsband, gentle leader, U-lead en dergelijke. In sommige gevallen adviseer ik weleens een anti-trektuig. Dit tuig wordt aangeleerd c.q. in gebruik genomen onder privé-begeleiding en/of in het kader van gedragstherapie.
 4. Tijdens sommige oefeningen mogen honden los van de lijn. De instructeur geeft aan wanneer dat is. Verder zijn alle honden dus aangelijnd zowel voor, na als tijdens de training.
 5. Alleen de werkende combinaties (hond-cursist) mogen op het trainingsveld. Elke cursist mag een gezinslid meenemen als supporter. In overleg met de cursusleiding kan hiervan worden afgeweken. Supporters dienen buiten het trainingsveld te blijven. De instructeur geeft bij de trainingen aan vanaf welke plek supporters het beste kunnen meekijken.
 6. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat er één vaste cursist/handler is die met de hond traint tijdens de cursus en/of privélessen. In overleg met de cursusleiding kan hiervan, bij wijze van uitzondering, worden afgeweken.
 7. Corona maatregelen: we volgen de maatregelen zoals aangegeven op de website van de Rijksoverheid.
 8. Degene die traint met de hond, de cursist/handler, dient ten minste 21 jaar oud te zijn. In overleg kan hiervan worden afgeweken. Voor kinderen en honden bestaan er specifieke hond-kind trainingen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
 9. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent, zodat je hond even kan snuffelen en ontspannen voordat we starten met de training. 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn is ideaal.
 10. Zorg ervoor dat je hond zijn behoefte heeft kunnen doen, vóórdat je naar onze hondenschool komt om te trainen.
 11. Mocht je hond gezondheidsproblemen hebben of geblesseerd zijn geraakt, laat dit dan voor aanvang van de training weten. Samen bekijken we dan of je hond wel/niet mee kan trainen.
 12. Heb je een teef die loops is of het ieder moment kan worden? Neem dan contact op. Het kan zijn dat we een loopsheidbroekje aanbevelen voor de trainingen (ook handig voor in huis). In principe mag een loopse teef meedoen met de Basis- en Vervolgtrainingen. Dat geldt niet voor de Steady&Fun trainingen, omdat bij die trainingen veel los van de lijn wordt gewerkt.
 13. Ondanks dat wij beschikken over meerdere binnentrainingsruimten, wordt er voorlopig buiten getraind ivm de geldende Coronamaatregelen. Bij slecht weer kan het zijn dat de trainingen worden doorgeschoven. Check daarom de website, pagina hondenschool. Uiterlijk een uur voor aanvang van de training, communiceren we hier dat een training niet door gaat, c.q. wordt verschoven.
Doggywonderland, puppycursus, hondenschool, bommelerwaard, steady&fun, vervolgcursus

Huisregels om het schoon, netjes, rustig en veilig te houden:

 1. Doet je hond voor, tijdens of na de training zijn behoefte op ons hondenlandgoed, ruim dit dan even op. Aan het begin van het terrein en op het trainingsveld staan vuilnisbakken. Neem zelf poepzakjes mee, vraag het aan de instructeur of aan een mede-cursist.
 2. Laat reuen niet plassen tegen de gebouwen, het hekwerk en/of trainingstoestellen. Gebeurt dat per ongeluk toch, laat het dan even weten; dan kunnen we er meteen wat water overheen gooien.
 3. We hebben veel parkeerruimte op het terrein. Voor de puppy- en basiscursus mag je doorrijden tot achterop het verharde gedeelte van het terrein. Zo hoef je minder ver te lopen naar het trainingsveld of de binnenruimte. Voor de overige (Steady&Fun en privé) trainingen geven we per training aan waar je het beste kunt trainen. Meestal is dat tegenover de geitenweide, meteen vooraan op het terrein.
 4. Naast een hondenschool, runnen wij Doggywonderland logeerboerderij en dagopvang, oftewel kennelvrije (vakantie)opvang. Tijdens de activiteiten op de hondenschool verblijven de logeerhonden binnen en voorop het terrein, bij ons huis. Vandaar het verzoek om niet met je hond op/om ons terrein te gaan wandelen; de kans is dan groot dat onze eigen honden en de logeerhonden aan zullen slaan. En dat willen we zo veel mogelijk voorkomen.
 5. Uitgangspunt is dat de trainingen veilig zijn voor alle honden, cursisten/handlers, supporters en natuurlijk ook voor de instructeurs. Honden die uitvallen of die op andere wijze tekenen van agressie vertonen, kunnen door ons worden uitgesloten van de groepstrainingen. Uiteraard krijg je het resterende cursusgeld dan terug of zetten we dit om naar privélessen. Wij behouden dus te allen tijde het recht om een combinatie cursist-hond uit te sluiten van de trainingen. 
 6. Neem bij aanvang van de cursus het vaccinatieboekje van je hond mee, zodat we dit kunnen checken.
   
Doggywonderland, puppycursus, hondenschool, bommelerwaard, steady&fun, vervolgcursus

Overige spelregels:

 1. Als je een les moet missen, geef dit dan zo snel mogelijk door. Een gemiste groepsles kan helaas niet worden ingehaald en wordt niet vergoed. Voor privétrainingen geldt dat deze minimaal 24 uur van tevoren afgezegd dienen te worden.
 2. Er wordt vrij intensief getraind in een kleine groep. Als je verhinderd bent, dan heeft dat impact op de balans in de groep en op de training. Natuurlijk kan het gebeuren dat je een les moet missen; dat is geen probleem. Moet je echter meer dan 2 trainingen missen, neem dan een privéles van bijvoorbeeld een halfuur, zodat je alle belangrijke zaken toch voldoende meekrijgt. 
 3. De Basiscursus en de Vervolgcursus worden in principe afgesloten met een certificaat. Tijdens de 9e training doe je hiertoe examen. Als je meer dan 2 trainingen moet missen, dan kom je niet in aanmerking voor het certificaat, tenzij je een privéles neemt ter compensatie. Om het certificaat te behalen dient 70% van de examenoefeningen met ‘goed’ te zijn beoordeeld. Is dat niet het geval, dan wordt er een bewijs van deelname uitgereikt.
 4. Er mag niet worden gefotografeerd of gefilmd door cursisten, supporters of andere derden. Foto's en filmpjes worden uitsluitend gemaakt door de instructeurs. Voordat beeldmateriaal wordt gebruikt, bijvoorbeeld op onze social media kanalen, vragen wij hiervoor uitdrukkelijk toestemming  aan degenen die in beeld komen c.q. degenen wiens hond in beeld komt.
 5. Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor eventuele schade die jij en/of jouw hond veroorzaken. Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico.
 6. Kortom: Doggywonderland is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook aan jouzelf, jouw eigendommen, jouw hond of aan derden, opgedaan voor, tijdens of na de cursus, of andere activiteiten georganiseerd door Doggywonderland. Je dient voor aanvang van de cursus een WA-verzekering afgesloten te hebben. Let op dat ook je hond is meeverzekerd.
 7. Doggywonderland doet er alles aan om de trainingen veilig te laten verlopen. We hebben te maken met levende wezens die niet altijd voorspelbaar reageren. Elke cursist/eigenaar is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn/haar hond.
 8. De cursusleiding heeft het recht om een les zonder opgave van redenen, te annuleren. Deze les wordt dan ingehaald op een andere, nader overeen te komen datum en tijdstip.
 9. Ten aanzien van het verschuldigde cursusgeld krijg je een factuur gemaild vanuit ons administratiesysteem.
 10. Houd er rekening mee dat de cursussen over het algemeen snel vollopen. Als je je eenmaal definitief hebt ingeschreven, dan ben je verplicht om het cursusgeld te voldoen. ‘Afhakers’ krijgen geen geld terug.
 11. D.m.v. het accepteren van deze spelregels ga je er mee akkoord dat de gegevens van het inschrijfformulier worden opgeslagen in ons (digitale) klantenbestand. Dat bewaren wij in een beveiligde omgeving en is alleen inzichtelijk voor de eigenaren en instructeurs van Doggywonderland.
 12. Door je in te schrijven voor een cursus, ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid en met deze spelregels. Twijfel je over een spelregel, bijvoorbeeld omdat het niet duidelijk is wat precies wordt bedoeld, neem dan gerust contact op.
Doggywonderland, puppycursus, hondenschool, bommelerwaard, wandelen-zonder-trekken
?