Huisregels

Rennen, spelen en rusten

De honden kunnen bij ons de hele dag naar hartelust rennen en spelen op een eigen, groot omheind terrein. De hele dag staan de honden onder supervisie en natuurlijk letten we er op dat, met name jonge honden en honden op leeftijd, voldoende rust krijgen. We stellen daartoe verschillende roedels samen.

Doggy Wonderland

Welke honden zijn welkom?

Sociale huishonden die goed met mensen en andere honden kunnen opschieten.

Doggywonderland, hondenopvang, Kennelvrij, roedel, hondenpension nieuwe stijl, roedelopvang, kennelvrije opvang, vakantie voor je hond, vrijheid, kitty

Wanneer kan een hond niet bij ons in de opvang?

De honden verblijven bij ons in een roedel. Dat betekent dat we geen honden in de opvang kunnen nemen voor wie dit niet geschikt is. Een hond kan het bijvoorbeeld (te) spannend vinden of (te) lomp zijn in het spel. We nemen geen:

- honden die eenmalig of onregelmatig in de dagopvang willen komen
- honden met probleemgedrag
- hoog-risicorassen, herders en een paar andere rassen
- intacte reuen (castratie dmv een chip volstaat niet)
- loopse teven
- zieke of geblesseerde honden

Honden die eenmalig of onregelmatig willen komen

Onze opvang is niet geschikt voor honden die een enkele keer of onregelmatig naar onze dagopvang willen komen. Een hond kan dan niet echt wennen en zal zich onvoldoende thuis voelen. We nemen alleen honden die wekelijks komen.

Onder honden met probleemgedrag vallen honden die:

- niet sociaal zijn naar andere honden en/of mensen

- overmatig blaffen, piepen of janken

- slopen/vernielen

- moeilijk kunnen wennen en/of overmatig aan hun eigenaar zijn gebonden

- erg druk zijn en/of erg veel begeleiding nodig hebben

- lomp spelen, opdringerig zijn naar andere honden en/of de grenzen van een andere hond niet begrijpen/accepteren

- drijven

Dit beoordelen wij op basis van de lichaamstaal en het gedrag dat de hond laat zien tijdens het proefdraaien of proeflogeren op Doggywonderland. Let op: het kan altijd zo zijn dat wij in een later stadium alsnog besluiten dat een hond niet meer naar onze opvang kan komen.

Rassen en kruisingen die niet kunnen komen

We nemen geen hoog-risicorassen. Onder hoog-risicorassen verstaan we honden van rassen die ernstig letsel kunnen aanbrengen door hun bijtgedrag (lage aanvalsdrempel, niet waarschuwen, niet loslaten, schudden) in combinatie met bijtkracht en karakter. Ook kruisingen met hoog-risicorassen kunnen niet naar onze opvang komen. We nemen dus geen (kruisingen van): Akita's, Alano's, American Bulldogs, American Pitbull Terriërs, American Staffordshire Terriërs, Anatolische herders, Bandogs, Boerboels, Bull Mastiffs, Bull Terriërs, Bully Kuta's, Cane Corso's, Dogo Argentino's, Dogo Canario's, Fila Brasileiro's, Kaukasische Owcharka's, Pittbull-achtigen, Rottweilers, Staffordshire Bull Terriërs, Tosa's, Zuid-Russische Owcharka's. Hoewel veel van deze honden prima functioneren, vinden wij het risico in roedelverband te groot.

 

We nemen geen Rhodesian Ridgebacks, vanwege het feit dat onze ervaring is dat deze honden moeilijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving. Heel grote rassen, zoals de Berner Sennenhond, de Leonberger en de Ierse Wolfshond kunnen alleen komen als ze zich rustig gedragen in roedelverband.

 

We nemen geen waakhonden zoals de Doberman en we nemen geen Beaucerons, Australian Shepherds, Duitse, Belgische, Hollandse, Zwitserse en Oost-Europese herders. Deze rassen zijn, zo leert onze ervaring, te bewerkelijk in roedelverband. De prachtige ras-eigenschap ‘alles willen regelen’ en op ‘de baas gericht zijn’, loopt deze honden hier voor hun poten.

 

Ook nemen we geen Chowchows. De ervaring leert dat dit ras niet goed met soortgenoten overweg kan.

 

We zijn selectief met Border Collies en andere rassen die graag drijven en/of heelen (in de hielen/poten van andere honden en/of mensen happen).

 

We zijn terughoudend ten aanzien van zichtjagers en rassen die bovengemiddeld veel (willen) rennen. Denk aan windhonden en half-windhonden zoals de Podenco, maar ook aan Viszla's, Weimaraners en Duitse Staanders.

Intacte reuen

Intacte reuen kunnen niet naar onze opvang komen. De reden is dat intacte reuen zorgen voor onrust in de roedels, onder andere vanwege overmatig rijgedrag en overmatig markeren. Het is overigens niet altijd de intacte reu in kwestie die dit gedrag laat zien; de aanwezigheid van een intacte reu kan dit gedrag ook oproepen bij andere, gecastreerde reuen. We hebben daarom besloten dat elke reu die in onze opvang wil verblijven gecastreerd dient te zijn. Castratie heeft voor- en nadelen. Zo is castratie bij een angstige of zeer onzekere reu af te raden. Overleg daarom altijd met je dierenarts, voordat je definitief castreert.

 

Let op: castratie dmv een chip volstaat niet. Onze ervaring is dat een castratiechip niet altijd afdoende werkt.

Loopse teven

Intacte teven zijn welkom, maar kunnen niet naar de dagopvang komen als ze loops zijn. Wordt een teefje onverhoopt loops tijdens haar verblijf, dan moet ze zsm worden opgehaald.

Zieke of geblesseerde honden

Honden die (tijdelijk) kampen met een lichamelijke aandoening, met (huid)ziekten en/of ongedierte onder de leden hebben, kunnen niet naar onze opvang komen. Elke hond moet lichamelijk 100% fit zijn om bij ons te kunnen verblijven.

Honden die alleen kunnen komen als ze bench-getraind zijn

We zijn een kennelvrije opvang en willen het liefst dat al onze gasten vrij & blij kunnen uitrusten en slapen in de hondenhuiskamers. Voor pups, pubers en honden die moeilijk tot rust kunnen komen in het bijzijn van andere honden, is dit te veel gevraagd. Zij moeten bench-getraind zijn om te kunnen verblijven op Doggywonderland.

Betaling dagopvang

Aan het begin van elke nieuwe maand, sturen wij een factuur voor de maand die er aan vooraf ging. Je betaalt bij ons dus achteraf. De betalingstermijn is 14 dagen.

Verschuiven of annuleren dagopvang

Kies je voor vaste dag, dan ben je verzekerd van je plekje. Van dag wisselen kan alleen als de beschikbaarheid dat toelaat.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer moet afzeggen. Dat is geen probleem; bij een afzegging tot 24 uur voordat je hond zou komen, brengen wij geen kosten in rekening. Annuleer je binnen 24 uur voordat je hond naar onze dagopvang zou komen, dan brengen we de dag in rekening.

Mand, speeltjes, halsband, vlooien- en tekenbanden etc.

We hebben genoeg manden, kussens, benches, voerbakken en speeltjes. Ook een riem en een halsband / tuig is niet nodig. Teken- en vlooienband graag afdoen voordat je hond bij ons komt, zodat we zeker weten dat je hond nergens achter kan blijven haken. Vergeet niet om je hond te behandelen met teken- en vlooiendruppels voordat hij of zij bij ons komt logeren en/of spelen.

Doggy Wonderland

Entingen & papieren

Je hond moet gevaccineerd zijn met de jaarlijkse cocktail, maximaal 1 jaar geleden en minimaal 1 week geleden. Een titerbepaling die de juiste waarden aantoont, is ook voldoende. Denk ook aan de L4 (leptospirose) enting; we wonen in landelijk gebied. Neem het entingsboekje en/of resultaten van titerbepalingen altijd mee. Het boekje blijft gedurende de logeerperiode bij ons. Dit is wettelijk verplicht.

 

Voor de dagopvang geldt dat je het boekje meeneemt de eerste keer dat je hond komt. Vervolgens ontvangen wij graag een update van elke enting/titerbepaling.

Dierenarts & aansprakelijkheid

Mocht er iets zijn met je hond, dan zullen we contact met je opnemen. In geval van nood gaan wij onmiddellijk naar onze eigen dierenarts, danwel naar een dierenspoedkliniek. Eventueel gemaakte kosten zijn voor de eigenaar van de hond. Wij zullen ons uiterste beste doen je hond zo goed mogelijk te verzorgen, maar kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor ziekte, verwonding of overlijden van je hond.

Updates & social media

Tijdens het proefdraaien houden we je persoonlijk op de hoogte over het wel en wee van het verblijf, met foto’s en filmpjes via what’s app, sms of email. Van de overige logeer- en speelpartijen plaatsen we geregeld updates op facebook en instagram.

 

Mocht je niet willen dat jouw hond op onze social mediakanalen in beeld is, laat het ons van te voren weten, dan houden we daar rekening mee. Sowieso noemen we hooguit de voornaam van de hond en geen achternaam of naam van het baasje.

Reserveren dagopvang

Reserveren kan uitsluitend door te mailen naar opvang@doggywonderland.nl

WA-verzekering

Doggywonderland is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook aan jouzelf, jouw eigendommen, jouw hond of aan derden, opgedaan voor, tijdens of na het verblijf van je hond op Doggywonderland. Wij adviseren je om te checken of je hond is meeverzekerd in je WA-verzekering.

Algemene voorwaarden

Verder gelden de algemene voorwaarden van branchevereniging Dibevo. Bij strijdigheid van de huisregels van Doggywonderland en de algemene voorwaarden van Dibevo, prevaleren de huisregels van Doggywonderland.

Door te reserveren bij Doggywonderland ga je akkoord met onze huisregels, met de algemene voorwaarden en met ons privacybeleid

?