Honden die niet kunnen komen

Wanneer kan een hond niet bij ons in de opvang?

De honden verblijven bij ons in een roedel. Dat betekent dat we geen honden kunnen huisvesten voor wie dit niet geschikt is. Een hond kan het bijvoorbeeld (te) spannend vinden of (te) lomp zijn in het spel. We nemen geen:

- honden met probleemgedrag
- hoog-risicorassen, herders en een paar andere rassen
- intacte reuen, ouder dan 1 jaar
- zieke of geblesseerde honden
 
 
Onder honden met probleemgedrag vallen honden die:

- niet sociaal zijn naar andere honden en/of mensen

- overmatig blaffen, piepen of janken

- slopen/vernielen

- moeilijk kunnen wennen en/of overmatig aan hun eigenaar zijn gebonden

- erg druk zijn en/of erg veel begeleiding nodig hebben

- lomp spelen, opdringerig zijn naar andere honden en/of de grenzen van een andere hond niet begrijpen/accepteren

- drijven

 

Dit beoordelen wij op basis van de lichaamstaal en het gedrag dat de hond laat zien tijdens het proefdraaien of proeflogeren op Doggywonderland. Let op: het kan altijd zo zijn dat wij in een later stadium alsnog besluiten dat een hond niet meer naar onze opvang kan komen.

Rassen en kruisingen die niet kunnen komen

We nemen geen hoog-risicorassen. Onder hoog-risicorassen verstaan we honden van rassen die ernstig letsel kunnen aanbrengen door hun bijtgedrag (lage aanvalsdrempel, niet waarschuwen, niet loslaten, schudden) in combinatie met bijtkracht en karakter. Ook kruisingen met hoog-risicorassen kunnen niet naar onze opvang komen. We nemen dus geen (kruisingen van): Akita's, Alano's, American Bulldogs, American Pitbull Terriërs, American Staffordshire Terriërs, Anatolische herders, Bandogs, Boerboels, Bull Mastiffs, Bull Terriërs, Bully Kuta's, Cane Corso's, Dogo Argentino's, Dogo Canario's, Fila Brasileiro's, Kaukasische Owcharka's, Pittbull-achtigen, Rottweilers, Staffordshire Bull Terriërs, Tosa's, Zuid-Russische Owcharka's. Hoewel veel van deze honden prima functioneren, vinden wij het risico in roedelverband te groot.

 

We nemen geen Rhodesian Ridgebacks, vanwege het feit dat onze ervaring is dat deze honden moeilijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving.

 

We nemen geen Duitse, Belgische, Hollandse, Zwitserse en Oost-Europese herders. Deze herders zijn, zo leert onze ervaring, te bewerkelijk in roedelverband. De prachtige ras-eigenschap ‘alles willen regelen’ en op ‘de baas gericht zijn’, loopt deze honden hier voor hun poten.

 

Ook nemen we geen Chowchows. De ervaring leert dat dit ras niet goed met soortgenoten overweg kan.

 

We zijn selectief met Border Collies en andere rassen die graag drijven en/of heelen (in de hielen/poten van andere honden en/of mensen happen).

Zieke of geblesseerde honden

Honden die (tijdelijk) kampen met een lichamelijke aandoening, met (huid)ziekten en/of ongedierte onder de leden hebben, kunnen niet naar onze opvang komen. Elke hond moet lichamelijk 100% fit zijn om bij ons te kunnen verblijven.

Intacte reuen ouder dan 1 jaar

Vanaf 1 jaar oud moeten reuen, minimaal 6 weken voordat zij willen komen spelen en/of logeren op Doggywonderland, gecastreerd zijn. Dit mag ook door middel van een castratiechip.
 

Intacte teven zijn welkom. Wel moet er altijd achtervang zijn, zodat een teefje dat tijdens haar verblijf op Doggywonderland loops wordt, binnen 24 uur opgehaald kan worden.

Honden die alleen kunnen komen als ze bench-getraind zijn

We zijn een kennelvrije opvang en willen het liefst dat al onze gasten vrij & blij kunnen uitrusten en slapen in de hondenhuiskamers. Voor pups, pubers en honden die moeilijk tot rust kunnen komen in het bijzijn van andere honden, is dit te veel gevraagd. Zij moeten bench-getraind zijn om te kunnen logeren op Doggywonderland.